Przekąska z pastą szpinakową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowa przekąska z pastą paprykową na imprezę lub pomysł na zdrowe śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • 100g świeżego lub mrożonego szpinaku (ja użyłam świeżego)
    100g twarogu chudego
    sól
    pieprz
    gałka muszkatałowa
    czosnek

Przekąska z pastą szpinakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksuj liście szpinaku i wymieszaj je z twarogiem, dodając sól, odrobinę posiekanego czosnku, szczyptę zmielonej gałki muszkatałowej i pieprz do smaku. Kształtem od ciastek lub kieliszkiem wytnij niewielkie koła. Połóż szpinakowe kulki na krążkach chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy