Przekąska z kurczakiem i szpinakiem

4.49 (173 ocen)

  • 60 min

Idealna przekąska na przyjęcia lub do piwka :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 op. ciasta francuskiego
    500g filetu z kurczaka
    przyprawa kebab-gyros
    olej do smażenia
    100g sera feta
    mala cebula
    400g mrożonego szpinaku
    oliwa z oliwek do smażenia
    pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przekąska z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą kebab-gyros i usmażyć na oleju. Szpinak rozmrozić, usunąć nadmiar wody. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać szpinak i smażyć przez ok. 10min. Dodać pieprz, paprykę słodką i ostrą do smaku, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać pokrojony w kostkę ser feta i przestudzić. Ciasto rozwinąć pokroić w kwadraty, nałożyć na każdy kwadrat trochę farszu ze szpinaku i parę kosteczek kurczaka. Zlepić brzegi. Piec ok 15 min w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować