Przekąska z fasoli

  • wyświetlono: 479 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prosta i szybka do przygotowania przekąska. Jest kolorowa, smaczna i sycąca. Sałatka najlepiej smakuje, gdy wszystkie składniki się przegryzą.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 puszka białej fasoli
Pół cebuli
3 łyżki oliwy
1 łyżka posiekanego świeżego cząbru (może być 1 łyżeczka suszonego)
1 łyżeczka majeranku
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka sosu sojowego (najlepiej grzybowego)
1 pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Przekąska z fasoli

  • 1. Fasolę osączyć z zalewy. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodać sos sojowy, wymieszać. Fasolę połączyć z cebulą, pestkami dyni, natka i ziołami, doprawić do smaku. Salaterkę przykryć i ostawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaw kilka chwilbiała fasoladietapestki dyniDANIA DLA URODYprosty przepisPrzekąska z fasoli

Komentarze

Podobne przepisy

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Bajeczna przekąska

Przekąski, które zrobimy w kilka...

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: Bożena1960

Przekąska z ciasta francuskiego

Prosta, szybka w przygotowaniu...

Fit przekąska: Pomidory z guacamole i jajem przepiórczym

Dodane przez: Futka

Fit przekąska: Pomidory z guacamole i jajem...

Bardzo lubię zdrowe, smaczne i...

wielkanocne przekąski

Dodane przez: elka72

Przekąska wielkanocna z jajkiem przepiórczym

Mój pomysł na urozmaicenie wielkanocnego...

Fasole batuta (Fasole bătută)

Dodane przez: Konkol Polny

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE