Przekąska z fasoli

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Prosta i szybka do przygotowania przekąska. Jest kolorowa, smaczna i sycąca. Sałatka najlepiej smakuje, gdy wszystkie składniki się przegryzą.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    Pół cebuli
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka posiekanego świeżego cząbru (może być 1 łyżeczka suszonego)
    1 łyżeczka majeranku
    2 łyżki pestek dyni
    1 łyżka sosu sojowego (najlepiej grzybowego)
    1 pęczek natki pietruszki

Przekąska z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę osączyć z zalewy. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodać sos sojowy, wymieszać. Fasolę połączyć z cebulą, pestkami dyni, natka i ziołami, doprawić do smaku. Salaterkę przykryć i ostawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy