Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus. Idealna przekąska na imprezy lub spotkania ze znajomymi i rodziną.
Składniki:
15 dag kaszy kuskus
1 łyżeczka curry
1/2 kostki rosołowej
1/2 litra wody
chipsy krewetkowe
szczypiorek
Przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chipsy krewetkowe usmażyć wg przepisu na opakowaniu, a następnie osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach i pozostawić do wystudzenia. Kaszę kuskus wymieszać z curry. Wodę zagotować, rozpuścić w niej połowę kostki rosołowej i całością zalać kaszę, przykryć i pozostawić na 10 min. Po tym czasie kaszę wymieszać i gdy przestygnie nakładać ją do chipsów krewetkowych.
Tak przygotowane przekąski posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze