Przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus. Idealna przekąska na imprezy lub spotkania ze znajomymi i rodziną.

Składniki:

  • 15 dag kaszy kuskus
    1 łyżeczka curry
    1/2 kostki rosołowej
    1/2 litra wody
    chipsy krewetkowe
    szczypiorek

Przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chipsy krewetkowe usmażyć wg przepisu na opakowaniu, a następnie osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach i pozostawić do wystudzenia. Kaszę kuskus wymieszać z curry. Wodę zagotować, rozpuścić w niej połowę kostki rosołowej i całością zalać kaszę, przykryć i pozostawić na 10 min. Po tym czasie kaszę wymieszać i gdy przestygnie nakładać ją do chipsów krewetkowych.
    Tak przygotowane przekąski posypać posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy