przekąska szpinakowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

proste w wykonaniu, jako przekąska czy też dodatek do kolacji.

  • Łatwy

Składniki:


  • - szpnak (mrożony): 1 opakowanie
    - czosnek (kilka ząbków): 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - ser feta (można dodać cały ( jak kto lubi)): 0.5 opakowania
    - ciasto francuskie (zależy od wielkości ciast): 2 opakowania
    - jako (do posmarowania trojkącików): 1 sztuka

Przekąska szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy, następnie dodajemy mrożony szpinak i dusimy na patelni, na sam koniec odtajemy ser feta lub twaróg i mieszamy, tak przygotowany farsz napychamy do ciasta francuskiego, smarujemy jajkiem i wkładamy na ok 12 min do piekarnika.
    Ja kroję ciasto na kwadraty i wychodzą z tego piękne trójkąty, przed pieczeniem przecinam lekko 2 paski na każdym trójkącie aby się lepiej prezentowały.
    Ja kupuję ciasto francuskie w biedronce jest dość male dlatego potrzeba dwóch .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy