Przekąska a`la hot-dog z sosem czosnkowym :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy sos :
Jogurt naturalny mieszamy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku lub 2 ( zależy od upodobań). Dodajemy 1 łyżeczkę cukru, oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy. Pod koniec dodajemy 1 lub 2 łyżki ziół prowansalskich w zależności od tego jak bardzo chcemy mieć aromatyczny sos :) Odstawiamy na chwilkę by wszystkie smaki się przegryzły.
2.Parówki dzielimy na 3 kawałki . Ciasto kroimy w prostokąty ( czyli na 15 prostokątów). Zawijamy w ciasto ser żółty i parówki. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°-200 °przez ok. 15-20 minut, aż do zarumienienia.
Komentarze