Przecier z pokrzywy do słoika

4.48 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnego szczawiu

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Duży pęczek liści pokrzywy
    Woda sól
    Olej
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier z pokrzywy do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrzywy myjemy i gotujemy w pół litra wody około 15 minut. Blendujemy, solimy i przekładamy do pół litrowych słoików. Wierzch kazdego sloika zalewamy łyżka oleju , zakrecamy i pasteryzujemy około 15 minut.

Porady

Przecier z pokrzywy doskonale nadaje się do zupy zamiast szczawiu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować