Przecier pomidorowy domowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Przecier pomidorowy domowy - zrobiony trzymam w spiżarni i zawsze dodaje do zupy pomidorowej,

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1kilogram pomidorów
    1łyzka cukru
    1/2łyzeczka soli

    można dodać pietruszke posiekana lub koperek

Przecier pomidorowy domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pomidory myjemy
  • 2. kroimy
    gotujemy na małym ogniu około 30minut
  • 3. miekkie pomidory przecieramy przez sito
    przyprawiamy

    nalewamy w słoiczki pasteryzujemy ok 20min

Porady

można dodać pietruszke lub koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy