Przecier pomidorowy

  • wyświetlono: 1135 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

dobry do różnych dań pomidorowych

Karolina Klimczak
  • 20min

Składniki

5kg pomidorów
2listki laurowe
2łyżki sproszkowanej łagodnej papryki
cebula
3łyzki soli, łyżka pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Przecier pomidorowy

  • 1. Pomidory pokroić i gotować pół godziny w płaskim garnku , wlać 2 łyżki wody i gotować jeszcze 20 min . Następnie dodać sól pieprz liście laurowe paprykę i pokrojoną w kostkę cebulę . Gotować następnie 20 min .Przetrzeć przez sito , włożyć do słoiczków a następnie pasteryzowane 10-15 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciprzecier pomidorowy

Komentarze

Podobne przepisy

 przecier z pomidorków koktajlówek

Dodane przez: ZUZANNA ŚLEWA

przecier pomidorowy

robię ze swich pomidorków koktajlowych...

Przecier pomidorowy.

Dodane przez: weronika63

Przecier pomidorowy

Przecier z pomidorów lima. Idealny...

Grzyby w przecierze pomidorowym

Dodane przez: juchab

Grzyby w przecierze pomidorowym

Grzybowe szaleństwo!

Domowy przecier pomidorowy

Dodane przez: peggi

Domowy przecier pomidorowy

Nie ma to jak domowy przecier pomidorowy...

przecier pomidorowy

Dodane przez: JOANNA 55a

Przecier Pomidorowy

doskonały do zup i sosów

Domowy przecier pomidorowy

Dodane przez: Kloruś

Domowy przecier pomidorowy z bazylią

Rożne przetwory można znaleźć w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE