Przecier pomidorowy

4.5 (199 ocen)

  • 20 min

dobry do różnych dań pomidorowych

  • 20 min

Składniki:

  • 5kg pomidorów
    2listki laurowe
    2łyżki sproszkowanej łagodnej papryki
    cebula
    3łyzki soli, łyżka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory pokroić i gotować pół godziny w płaskim garnku , wlać 2 łyżki wody i gotować jeszcze 20 min . Następnie dodać sól pieprz liście laurowe paprykę i pokrojoną w kostkę cebulę . Gotować następnie 20 min .Przetrzeć przez sito , włożyć do słoiczków a następnie pasteryzowane 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować