Przecier pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przecier używam do papryki w zalewie pomidorowej, jako sos do gołąbków lub też sosu do makaronu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 kg pomidorów
    8 liści laurowych
    10 ziarenek ziela angielskiego
    pieprz
    sól
    cukier do smaku

    ok 0,5 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ketchupy Sosy

Przecier pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11luix3 1. Pomidory kroję na cząstki ,wrzucam do garnka wraz z przyprawami i wlewam wodę.
    Gotuję ok pół godziny.
    wszystko wrzucam na cedzak i przecieram łyżką drewnianą zostawiając skórki i pestki na sicie.
    .
  • image-0x4yp02 2. Słoiki wyparzam w piekarniku w 100 stopniach ok 5-10 minut.
    Przecier gotuję po raz kolejny i wlewam do słoików, Zakręcam gorące i Okręcam słoiki do góry dnem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Pomidor Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować