Przecier pomidorowy

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz.

Dobry do zupy jak i do makaronow,pyszny,swiezy,domowy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Dobrej jakosci pomidory najlepiej dzialkowe przynajmniej 4 kg.sol
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory ze skora dzielimy na4czesci,wrzucamy do garnka i troche solimy.Ja na 4 kg daje niecale pol lyzeczki soli.Gotuje na malym ogniu ok1 h,od czasu do czasu mieszajac zeby sie nie przypalilo gdy pomidory beda sie juz rozpadac przecieram je przez sitko drewniana matewka (lyzka kuchenna zakonczona gwiazdka) :). Po przetarciu wlewamy do sloikow i pasteryzujemy 15min. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować