Prowansalskie Kotleciki mielone z indyka i cukinii, risotto, zestaw surówek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

To danie jest alternatywą dla zwykłych mielonych, choć tradycyjnych i super to jednak już lekko wypartych przez drób w innych postaciach typu zawijasy, kęski, zapiekane z owocami piersi z kury czy indyka. Te mielone wymyśliłam również z racji miłości to Włoch które ubóstwiam (stąd zioła prowansalskie) oraz miłości do cukinii (by ograniczyć kaloryczność kotlecików). Jesienią kiedy jest dynia podobne kotleciki robię z kostką z dyni -takim przecierem nadziewam kotleciki i smażę jak tradycyjne

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Prowansalskie Kotleciki mielone z indyka i cukinii

    mięso mielone z indyka 0,70kg

    bułka pszenna 1/2 szt

    2 jajka

    pieprz biały 1/3 łyżeczki

    zioła prowansalskie 2 łyżeczki

    sól czosnkowa 1 łyżeczka

    bułka tarta

    cukinia 1 szt

    czosnek świeży

    oliwa z oliwek 2 łyżki

    ser camembert 8 plasterków

    bułka tarta 100g

    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Prowansalskie kotleciki mielone z indyka i cukinii, risotto, zestaw surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmieszać z namoczona w mleku bułką, przyprawami, żółtkami oraz pianą z białek, podzielić na małe kulki. Cukinie pokroić w kostkę drobną zesmażyć na oliwie z oliwek z cebulka siekaną i czosnkiem, doprawic solą, pieprzem. Przestudzić. Kulki nadziewać plastrami sera oraz cukinią, dobrze zlepiać, obtaczać w bułce tartej smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować