Prowansalski kurczak

4.5 (153 ocen)

Mocno aromatyczne mięsko z ziołami prowansalskimi, czarnymi oliwkami i warzywami.

Składniki:

  • 4 udka od kurczaka
    2 marchewki
    2 cebule
    Gałązka selera
    2 ząbki czosnku
    10 czarnych oliwek
    3 łyżeczki ziół prowansalskich
    Przyprawa do mięsa
    1 kostka rosołowa
    250 ml wody
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Prowansalski kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0uaclyt 1. Udka umyć i natrzeć przyprawą do mięsa.
  • image-0xlgopx 2. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć je na rumiano.
  • image-0wrj5fm 3. Marchewkę pokroić w pół plastry, cebulę w kostkę, gałązkę selera drobno posiekać, oliwki pokroić w kółeczka. Gdy mięso się podsmaży dodać wszystkie warzywa.
  • 4. Podlać 1 szklanką wody, dodać zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, kostkę rosołową, sól, pieprz. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować