Proteinowa pasta do chleba z fasolą czerwoną i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowy pomysł na domowe smarowidło, które wykonamy w 5 minut z łatwo dostępnych produktów.

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240 g fasoli czerwonej z puszki lub gotowanej
    150 g ciecierzycy z puszki lub gotowanej
    około 100-120 g sera fety
    40 g suszonych pomidorów w oleju
    20 g kaparów marynowanych
    ok. 5 g pieprzu zielonego marynowanego
    około 50 g słodkiej śmietanki opcjonalnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Proteinowa pasta do chleba z fasolą czerwoną i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie pasty to nic innego jak zmiksowanie wszystkich składników na masę. Nie musi być idealnie gładka, kawałki fasoli fajnie wyglądają.

Porady

Dodatek sera fety sprawia, że pasta jest dość słona, dlatego możemy zmniejszyć ilość sera wg własnego smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Fasola czerwona Kapary Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować