Prosty wegański budyń bez cukru i glutenu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chciałbym wam zaprezentować przepis na pyszny budyń bez dodatku mleka i mąki który może zjeść każdy, nawet osoby na diecie lub chorujące na cukrzycę. Deser jest w 100% wegański zachęcam do spróbowania :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 banany
    2 ugotowane bataty
    150 ml przegotowanej wody
    cynamon
    sok z jednej cytryny
    opakowanie świeżych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Budynie

Prosty wegański budyń bez cukru i glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia dodajemy ugotowane bataty, obrane banany, wodę i cynamon.
    Blendujemy na gładki krem.
  • 2. Umyte truskawki kroimy w kostkę.
  • 3. Budyń podajemy w szklankach i dekorujemy pokrojonymi truskawkami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować