Dzisiaj podaję przepis na prosty sernik z małym nakładem pracy, na spodzie z herbatników maślanych.
Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł z talerza.
Prosty sernik na herbatnikach maślanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę o średnicy 26 cm,wyłożyć herbatnikami maślanymi.
Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietanę i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników.
Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić.
Komentarze