Deser z owocami i kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce myjemy i kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do pucharków.
Galaretkę pomarańczową (lub inną jeśli chcecie) przygotowujemy w 450ml wrzącej wody.
Studzimy i zalewamy owoce.
Wstawiamy do lodówki tak by stężało.
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 900ml wrzącej wody. Studzimy i wylewamy na stężałą galaretkę pomarańczową.
Wszystko wstawiamy do lodówki do stężenia.
Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone, można spróbować i ewentualnie dodać troszkę cukru.
Szprycą wyciskamy kleksiki, posypujemy starta czekoladą, i odstawiamy jeszcze do lodówki na około 2-3 godzinki :-)
Komentarze