Proste racuchy z jabłkami
Składniki:
- - jabłka: 5 sztuk
- kefir: 2 szklanki
- mąka typ 650: 1.5 szklanki
- jajka: 2 sztuki
- cukier puder do posypania: 3 szczypty
- olej: 0.33 szklanki
- sól do smaku: 1 szczypta
Proste racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Jajka roztrzepac, dodac je do mąki wymieszanej ze szczypta soli, dolac kefir. Wymieszac.
Umyte jabłka pokroic na male kawalki (najlepiej na plastry) i dodac do ciasta, wymieszac.
Rozgrzac tłuszcz na patelni i duza łyzka nakladac niewielkie placki - zrumienic je na zloto z obu stron.
Gotowe racuchy posypac cukrem pudrem. Mozna tez polac miodem, posypac owocami - wg uznania.
Komentarze