REKLAMA
czasem lubię zrobić " coś " innego. I tym razem zrobiłam jakby kanapki, ale na cieście francuskim, a nie na pieczywie. Pomysł się spodobał, smakował więc mamy kolejnego pewniaka na pracownicze kolacje. W sumie nie muszę o tym mówić, ale jednak wspomnę, że są doskonałe na ciepło jak i na zimno. Serdecznie polecam:)
(średnia 3.5 z 2 głosów)
Na imprezę, na mecz, na dobry humor :)
Ślimaczki z ciasta francuskiego to wspaniała przekąska. Mogą być ciekawą alternatywą dla pizzy czy zwykłych kanapek. Ślimaczki z ciasta francuskiego są chrupiące i wypełnione smakowitym nadzieniem. W naszym przepisie przygotowujemy je na słono, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić je też na słodko.
Kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na robienie kolacji albo kiedy chcemy smacznie rozpocząć niedzielny poranek, wtedy polecam wyczarować taki oto placek z ciasta francuskiego z serowym nadzieniem. Spróbujcie, jest bardzo smaczny
Ciasto francuskie jest jednym z tych, które staram się mieć zawsze w "pogotowiu". Można z nim wyczarować przekąski na słodko i słono, a przy tym zbytnio się nie napracować. Podobnie było w przypadku tych pasztecików.
Komentarze