Proste i szybkie leczo

4.5 (189 ocen)

  • 50 min

Potrawa jest tania, szybka i przede wszystkim prosta!

  • 50 min

Składniki:

  • Papryka czerwona, papryka zielona, papryka żółta, dwa pomidory, laska kiełbasy zwyczajnej, oregano, pieprz, sól, mała cebula.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Proste i szybkie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy w cienkie plastry. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. W tym czasie pomidory zalewamy wrzątkiem i po 3 minutach wyciągamy je, ściągając z nich skórkę. Pomidory również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka i podlewamy 1,5 szklani wody. Do tego wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodajemy do smaku przyprawy. Leczo jest gotowe, kiedy warzywa są miękkie.

Porady

Do lecza można dodać pieczarki pokrojone w plastry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować