Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie nic przeciwko ciastom z półproduktami, czasu lub wielkich umiejętności, czy lubicie mleczno-kremowe desery to spróbujcie skorzystać z zaprezentowanej receptury.

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (Forma o wymiarach 22 x 27 cm)
    Krem:
    500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika)
    2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym)
    Wierzch:
    1 galaretka (*)
    Dodatkowo:
    około 350g herbatników (**)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę należy rozpuścić w 450-500 ml gorącej wody i następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce.
    Przygotować krem.
    Zimne mleko zagęszczone przelać do wysokiego naczynia i wsypać proszek kremowy.
    Całość miksować przez kilka minut, aż powstanie masa o gęstej konsystencji.
    Formę wysłać papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć herbatniki, następnie wyłożyć krem oraz ponownie umieścić warstwę ciastek.
    Herbatniki zalać tężejącą galaretką.
    Ciasto schłodzić w lodówce, aby galaretka całkowicie stężała.

Porady

(*) Jeśli wolicie większą warstwę galaretki to możecie użyć dwóch opakowań na 900 ml - 1 litr wody. (**) Zamiast herbatników idealnie sprawdzą się biszkopty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

4.47 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z galaretką bez pieczenia

To może cię zainteresować