Prosta pasta porosołowa z kuskusem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gdy pomysłu brak co zrobić z warzywami z rosołu gdy sałatka się już przejadła warto pomysleć takiej paście, zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ugotowanej marchewki

    140 g ugotowanej pietruszki

    50 g ogórka kiszonego

    100 g kuskus

    70 g koncentratu pomidorowego

    50 g słodkiego sosu chili

    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Prosta pasta porosołowa z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus przełożyć do miski. Wlać wrzątku powyżej 1 cm warstwy kaszki. Zostawić na 10 minut do napęcznienia ( pod przykryciem). Zdjąć pokrywkę, ostudzić kaszkę.

    Do pojemnika blendera przełożyć warzywa i zmiksować na gładko. Dodać kuskus, przyprawy, sos i koncentrat. Wymieszać. odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

    Smacznego.

    100 g to 92 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować