Ciasto wilgotne ale puszyste. Ciasto jest tak łatwe w wykonaniu, ze od razu wykonałam dwa. Jeden z czereśniami, drugi z ananasem. Wszystko oprószone słodką i chrupiącą kruszonką.
Prościutkie ciasto z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całe jaja ze szklanką cukru i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i szklankę oleju. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasta wylewamy na standardową domową blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierz układamy owoce a następnie posypujemy kruszonką.
2.Przygotowanie kruszonki: wszystkie składniki- mąka, cukier, masło szybkim ruchem łączymy. Najlepiej robić to rękami.
Ciasto piec 40 min w temp. 180 stopni.
Komentarze