Princessa jabłkowa

4.5 (150 ocen)

Lubię eksperymentować w kuchni. Wymyślam coraz ciekawsze przepisy. Gorąco polecam.

Składniki:

  • 8 jajek
    1 szklankę mąki pszennej
    1 szklankę cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 galaretki zielone ( rozpuszczone w 3 szklankach wody )
    4 jabłka
    500ml śmietanki 30%
    Kilka łyżek cukru pudru
    Galaretka żółta ( rozpuścić w pół szklanki wody )
    2 princessy kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Princessa jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić dodać cukier, żółtka, mąkę z proszkiem. Ciasto wylać do blaszki o wymiarach 30/40. upiec. Po upieczeniu przekroić no pół.
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę i rozłożyć na biszkopcie. Zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim biszkoptem.
    Śmietanę ubić z cukrem, dodać tężejącą galaretkę i startą na tarce o drobnych oczkach 1 princessę.
    Wyłożyć masę na biszkopt. Na wierzch zetrzeć drugą princessę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować