1.WKŁADKA PRINCE POLO:
Białka ubić. Cukier, orzechy, kokos, pokrojone lub pokruszone wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać do białek, wymieszać. Piec w temp. 180*C ok. 20-25 minut.
2.MASA:
Z mleka odlać szklankę w której mieszamy obie mąki, jajka i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować, do gotującego się przelać masę i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodać do kremu budyniowego. Miksować do momentu połączenia się składników.
3.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
1/2 biszkoptu ciemnego - 1/2 masy - wkładka Prince polo - reszta masy - biszkopt ciemny.
Porady
Ciasto można polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze