Prince polo

4.5 (184 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec (forma: 25/35 cm.)biszkopt ciemny z 6 -7 jajek i po wystudzeniu przekroić na pół.

    WKŁADKA PRINCE POLO:
    7 białek
    1 szklanka cukru
    10 dkg orzechów włoskich mielonych
    10 dag orzechów włoskich krojonych
    10 dkg kokosu
    4 duże Prince Polo XXL
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA:
    1/2 litra mleka
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    cukier waniliowy
    7 żółtek
    czekolada mleczka lub gorzka
    2 łyżki mleka
    250 g masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Ciasto Prince polo

Prince polo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WKŁADKA PRINCE POLO:
    Białka ubić. Cukier, orzechy, kokos, pokrojone lub pokruszone wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać do białek, wymieszać. Piec w temp. 180*C ok. 20-25 minut.
  • 2. MASA:
    Z mleka odlać szklankę w której mieszamy obie mąki, jajka i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować, do gotującego się przelać masę i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodać do kremu budyniowego. Miksować do momentu połączenia się składników.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    1/2 biszkoptu ciemnego - 1/2 masy - wkładka Prince polo - reszta masy - biszkopt ciemny.

Porady

Ciasto można polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować