1.BISZKOPT:
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, do żółtek dodajemy 4 łyżki wrzącej wody i mieszamy. Dodajemy je do białek. Później cukier i mieszamy z 3 minut. Na koniec mąkę i proszek i pomału mieszamy. Pieczemy
2.MASA: 400 ml odlewamy, pozostałą część gotujemy z cukrem. Do tej części odlanej dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Gdy mleko zawrze wlewamy cienkim strumieniem cały czas mieszając, i gotujemy aż masa zgęstnieje i studzimy. Masło rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu i delikatnie mieszamy, następnie dodajemy wódkę i mieszamy. Później masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, czekoladę pokrojona w kostkę, orzechy drobno pokrojone i rodzynki - wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Do drugiej masy dodajemy odsączone i pokrojone drobno ananasy - mieszamy i wykładamy na masę ciemną. Polewamy polewa i posypujemy kokosem
3.POLEWA:. Margarynę, cukier, kakao, mleko wszystko razem gotujemy i wylewamy na ciasto i posypujemy kokosem
Komentarze