Pręga wołowa w sosie własnym

4.5 (172 ocen)

Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :)

Składniki:

  • ok 1/2 kg pręgi wołowej
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
    gruboziarnista przyprawa do wołowiny (opcjonalnie)
    ocet winny
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pręga wołowa w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry, posypać pieprzem, przyprawą do wołowiny, skropić olejem i octem i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć, zalać wrzątkiem i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością wody i dodać do mięsa. Wymieszać i gotować przez 5 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pręga wołowa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować