Pręga wołowa w sosie własnym

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Smaczna wołowinka, ale wymaga dłuższego duszenia.........jednak warto !!!!

  • 15 min

Składniki:

  • pręga wołowa dokładnie oczyszczona i okrojona 0.8 kilograma
    olej ryżowy 3 łyżki
    cebula pokrojona w drobne talarki 3 sztuki
    przyprawa węgierska 1 łyżeczka
    zioła prowansalskie 1 łyżeczka
    czosnek suszony 1 łyżeczka
    pieprz i sól do smaku
    bazylia suszona 1 łyżeczka

    makaron 1 opakowanie
    papryka czerwona 1 sztuka
    oliwa 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pręga wołowa w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pręga wołowa 1. Rozgrzać olej i udusić na nim lekko cebulę, dodać mięso pokrojone na kawałki, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu około 3-4 godzin - do miękkości mięska. W międzyczasie dolewać po trochę wody, a w połowie duszenia przyprawić: ziołami prowansalskimi, przyprawą węgierską, suszonym czosnkiem, pieprzem i solą. Na samym końcu posypać suszoną bazylią. Podawać wołowinkę z ugotowanym al dente makaronem i uduszoną na oliwie pokrojoną w paski czerwoną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować