Pręga wołowa w sosie własnym

  • wyświetlono: 9117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna wołowinka, ale wymaga dłuższego duszenia.........jednak warto !!!!

rozaroza
  • 15min

Składniki

pręga wołowa dokładnie oczyszczona i okrojona 0.8 kilograma
olej ryżowy 3 łyżki
cebula pokrojona w drobne talarki 3 sztuki
przyprawa węgierska 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 1 łyżeczka
czosnek suszony 1 łyżeczka
pieprz i sól do smaku
bazylia suszona 1 łyżeczka

makaron 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka
oliwa 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Pręga wołowa w sosie własnym

  • pręga wołowa1. Rozgrzać olej i udusić na nim lekko cebulę, dodać mięso pokrojone na kawałki, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu około 3-4 godzin - do miękkości mięska. W międzyczasie dolewać po trochę wody, a w połowie duszenia przyprawić: ziołami prowansalskimi, przyprawą węgierską, suszonym czosnkiem, pieprzem i solą. Na samym końcu posypać suszoną bazylią. Podawać wołowinkę z ugotowanym al dente makaronem i uduszoną na oliwie pokrojoną w paski czerwoną papryką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

ziemniaki z boczkiem i śmietaną

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

Pomysł na pyszny, szybki i tani...

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY I SMACZNY OBIAD

Dodane przez: magdzia44448

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY

Szybkie i proste danie. :)

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...