Pręga wołowa w sosie własnym

  • wyświetlono: 9691 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna wołowinka, ale wymaga dłuższego duszenia.........jednak warto !!!!

rozaroza
  • 15min

Składniki

pręga wołowa dokładnie oczyszczona i okrojona 0.8 kilograma
olej ryżowy 3 łyżki
cebula pokrojona w drobne talarki 3 sztuki
przyprawa węgierska 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 1 łyżeczka
czosnek suszony 1 łyżeczka
pieprz i sól do smaku
bazylia suszona 1 łyżeczka

makaron 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka
oliwa 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Pręga wołowa w sosie własnym

  • pręga wołowa1. Rozgrzać olej i udusić na nim lekko cebulę, dodać mięso pokrojone na kawałki, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu około 3-4 godzin - do miękkości mięska. W międzyczasie dolewać po trochę wody, a w połowie duszenia przyprawić: ziołami prowansalskimi, przyprawą węgierską, suszonym czosnkiem, pieprzem i solą. Na samym końcu posypać suszoną bazylią. Podawać wołowinkę z ugotowanym al dente makaronem i uduszoną na oliwie pokrojoną w paski czerwoną papryką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Schab duszony w sosie własnym

Dodane przez: Alex M

Schab duszony w sosie własnym

Kruche i rozpływające się w ustach...

Dodane przez: antar

Dziczyzna w sosie własnym

Przedstawiam wam przepis na pyszną...

żeberka w sosie własnym

Dodane przez: karolinajedynak24

ŻEBERKA W SOSIE WŁASNYM

Moja rodzina uwielbia mięsa w sosach...

Karkówka

Dodane przez: justi2401

Karkówka duszona w sosie własnym

Pyszne, rozpływające się w ustach...

bitki w sosie

Dodane przez: Jolanta KG

Bitki drobiowe w sosie własnym

Miękkie mięso z piersi kurczaka...

image-0q58d5p

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Duszone mięso w sosie własnym

Duszone mięso z szynki w sosie...