prażone jabłka z cynamonem i imbirem na jogurcie greckim

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

wersja deseru mniej kaloryczna z jogurtem greckim.

  • 30 min

Składniki:

  • jogurt grecki 2 szklanki
    sok z cytryny 2 łyżki
    cukier puder 1 łyżka
    jabłka 2 duże
    imbir mielony 1/2 łyżeczki
    cynamon 1/2 łyżeczki
    cukier 1 łyżka
    masło 2 .łyżki
    miód 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Prażone jabłka z cynamonem i imbirem na jogurcie greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszam z sokiem i cukrem, odstawiam do lodówki ,jabłka obieram i dzielę na cząstki, na patelni rozpuszczam masło dodaję cukier i miód ,dodaję jabłka , i duszę co jakiś czas mieszając ,w zależności od rodzaju jabłek trwa to około 10 minut następnie dodaję mielony cynamon i imbir ,mieszam i odstawiam do wystygnięcia .Na dno pucharka układam jabłka ,następnie masę ,dekoruję prażonymi jabłkami i obficie posypuję cynamonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować