Prawie Tabbouleh

0 (0 ocen)

  • 5 min

Potrawa z kuchni arabskiej

  • 5 min

Składniki:

  • 30 dag kuskusu
    2 duże pomidory
    1 duży ogórek
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    1płaska łyżeczka soku z limonki do smaku
    1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny
    pieprz mielony
    1 kostka Bulionu warzywnego
    1,5 szklanki wody

Prawie tabbouleh - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki mniej więcej objętości 1 litra wsypać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory , ogórka utartego na tarce jarzynowej ( grube oczka ) razem ze skórką , natkę pietruszki , skórkę z cytryny i sok z limonki. Wymieszać .Posypać szczyptą pieprzu .Zostawić na 15 minut żeby wydzieliło się jak najwięcej soku.
    Zagotować wodę i we wrzątku rozpuścić bulion .
    Kuskus wsypać do miski z warzywami i wymieszać . Zalać wrzącym bulionem . Przykryć i odstawić aż kuskus wchłonie cały płyn . Przemieszać widelcem tak by był sypki .
    Podawać jako dodatek do II Dania .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy