Prawdziwki marynowane z suszoną papryczką chili

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W tym roku mam pole do popisu i kombinuje marynaty na różne sposoby a że miałam zalegającą papryczkę chili postanowiłam połączyć je z prawdziwkami, grzybki wyszły lekko ostre idealne na różne okazje ale tak że idealny dodatek do drugiego dania, oraz kanapek

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • małe prawdziwki

    Na każdy słoik:
    łyżeczka gorczycy
    kulki ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    5 suszonych papryczek chili

    Zalewa:
    8 szklanek wody
    2 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki soli + łyżka do gotowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z grzybów

Prawdziwki marynowane z suszoną papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obrać, opłukać, poprzekrawać na pół w celu sprawdzenia czy nie są robaczywe
  • płukanie grzybków 2. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, solimy łyżką soli, gotujemy 15 minut od zagotowania, odcedzamy i płuczemy pod zimną wodą
  • suszone papryczki chili 3. Składniki na zalewę zagotowujemy
  • wsypywanie przypraw 4. Do czystych słoiczków wkładamy przyprawy wraz z suszonymi papryczkami, wsypujemy grzybki i zalewamy gorącą zalewą
  • 5. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować