Prawdziwki marynowane z miodem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg prawdziwków
    200 ml octu 10%
    600 ml wody
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren czarnego pieprzu
    5 liści laurowych
    2 łyżki miodu lipowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Prawdziwki marynowane z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Prawdziwki marynowane z miodem 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min. Odcedzamy.
  • 2. W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę. Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą.
  • 3. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować