Pralinki ze słonym karmelem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i jak tu się odchudzać :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady (nie może być zbyt gorzka)
    150 g krówek
    2 łyżki mleka lub kremówki
    1 łyźeczka masła
    Sól gruboziarnista
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Czekoladki

Pralinki ze słonym karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka nanosimy ją na ścianki i dno silikonowy foremek.
    Wkładamy na kilka minut do zamrażarki i powtarzamy smarowanie, znowu do zamrażarki.
  • 2. Krówki topimy na malutkim ogniu z dodatkiem mleka i masła, masa powinna być płynna i ciągnąca, dodajemy soli do smaku. Lekko studzimy i przekładamy do foremek.
    Zalewamy pozostałą czekoladą.
    Chłodzimy.
    Dekorujemy ziarenkami soli na odrobinie płynnej czekolady.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Słony karmel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować