Pralinki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze pluczemy w zimnej wodzie, przelewamy 1 szklanka wrzatku, zeby pozbyc sie goryczki, ktora czasem wystepuje w kaszy jaglanej.
Rodzynki zalewamy 1 szklanka wrzatku, po 5 min odcedzamy i blendujemy.
2.Do garnka wlewamy 1 szklanke wrzatku, wsypujemy kasze i przykrywamy-gotujemy do miekkosci ok 15-20 min, az kasza wchlonie wszystka wode.
Do ugotowanej kaszy dodajemy zblendowane rodzynki, cynamon, cukry waniliowe, cukier puder i mieszamy.
Studzimy.
3.Platki migdalowe prazymy na patelni, kruszymy.Z powstalej masy jaglanej formujemy kulki wielkosci orzecha wloskiego, obtaczamy na przemian w kokosie i platkach migdalowych.Podajemy od razu lub przechowujemy w lodowce.
Porady
Pralinki sa miekkie, wiec nalezy je szybko schlodzic.
Komentarze