PRALINKI RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Są rozchwytywane zwłaszcza przez dzieci. To jedno z obowiązkowych łakoci na każdej imprezie w moim domu. Robiłam je również na Komunię syna - zapewniam że znikną szybciej niż powstały :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - wórki kokosowe: 20 dekagramów
    - mleko w proszku: 1 szklanka
    - wafle tortowe: 4 sztuki
    - masło: 20 dekagramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy (16g): 1 sztuka
    - woda: 0.5 szklanki
    - aromat migdałowy: 5 szczypt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku należy zagotować wodę, wsypać cukier i cukier waniliowy. Kiedy cukry się rozpuszczą , zdjąć z ognia i wystudzić lekko. Wrzucić drobno pokruszone wafle, 6 kropel aromatu migdałowego, ok 3/4 wiórków kokosowych, mleko w proszku i miękkie masło. Całość wyrobić rękoma. Odstawić na około 15 minut do lodówki.
  • 2. Po wyjęciu z lodówki z masy formujemy małe kuleczki (wielkości oryginalnych Rafaello).Do wewnątrz można włożyć sparzonego migdała obranego ze skórki. Obtaczamy je w reszcie wiórków kokosowych i gotowe.
    SMACZNEGO!
  • 3. Takie pralinki można przechowywać w lodówce kilka dni, najlepiej w szczelnym pojemniczku, żeby nie przeszły zapachami z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować