Są rozchwytywane zwłaszcza przez dzieci. To jedno z obowiązkowych łakoci na każdej imprezie w moim domu. Robiłam je również na Komunię syna - zapewniam że znikną szybciej niż powstały :)
Pralinki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku należy zagotować wodę, wsypać cukier i cukier waniliowy. Kiedy cukry się rozpuszczą , zdjąć z ognia i wystudzić lekko. Wrzucić drobno pokruszone wafle, 6 kropel aromatu migdałowego, ok 3/4 wiórków kokosowych, mleko w proszku i miękkie masło. Całość wyrobić rękoma. Odstawić na około 15 minut do lodówki.
2.Po wyjęciu z lodówki z masy formujemy małe kuleczki (wielkości oryginalnych Rafaello).Do wewnątrz można włożyć sparzonego migdała obranego ze skórki. Obtaczamy je w reszcie wiórków kokosowych i gotowe.
SMACZNEGO!
3.Takie pralinki można przechowywać w lodówce kilka dni, najlepiej w szczelnym pojemniczku, żeby nie przeszły zapachami z lodówki.
Komentarze