Pralinki kakaowo pomarańczowe

0 (0 ocen)

pyszne domowe pralinki

Składniki:


  • 100 g czekolady deserowej
    Nadzienie :
    3 łyżki masy krówkowej kakaowej
    3 łyżki domowej kandyzowanej skórki pomarańczowej

Pralinki kakaowo pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania pralinek należy przygotować akcesoria czyli rondelek, metalową miseczkę taką aby swobodnie opierała się na rondelku oraz pędzelek, drugą miseczkę i foremkę silikonową.
    Do rondelka wlać tyle wody aby nie dotykała miski.
    Metalową miskę postawić na rondelku i do tej miski włożyć połamaną czekoladę i roztopić ją.
    Roztopioną czekoladą posmarować wgłębienia foremek i tak wysmarowaną foremkę wstawić do lodówki na jakieś 5 minut aby warstwa czekolady zastygła.
    Czynność tę powtórzyć 3 razy.
  • 2. W drugiej miseczce umieścić masę krówkową i kandyzowaną skórkę.
    Jeżeli nie mamy domowej skórki może być kupna, ale należy ją drobno posiekać.
    Masę wymieszać ze skórką.
    Po upływie żądanego czasu wyjąć foremkę z lodówki i wgłębienia napełnić masą ale zostawiając troszkę miejsca na zalanie pralinek.
    Po napełnieniu wgłębień reszta czekolady zalać nadzienie i ponownie wstawić pralinki w foremce do lodówki na minimum 30 minut.
    Potem już tylko pozostaję wyjąć pralinki z foremek i cieszyć się ich smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy