Pralinki kakaowo pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do przygotowania pralinek należy przygotować akcesoria czyli rondelek, metalową miseczkę taką aby swobodnie opierała się na rondelku oraz pędzelek, drugą miseczkę i foremkę silikonową.
Do rondelka wlać tyle wody aby nie dotykała miski.
Metalową miskę postawić na rondelku i do tej miski włożyć połamaną czekoladę i roztopić ją.
Roztopioną czekoladą posmarować wgłębienia foremek i tak wysmarowaną foremkę wstawić do lodówki na jakieś 5 minut aby warstwa czekolady zastygła.
Czynność tę powtórzyć 3 razy.
2.W drugiej miseczce umieścić masę krówkową i kandyzowaną skórkę.
Jeżeli nie mamy domowej skórki może być kupna, ale należy ją drobno posiekać.
Masę wymieszać ze skórką.
Po upływie żądanego czasu wyjąć foremkę z lodówki i wgłębienia napełnić masą ale zostawiając troszkę miejsca na zalanie pralinek.
Po napełnieniu wgłębień reszta czekolady zalać nadzienie i ponownie wstawić pralinki w foremce do lodówki na minimum 30 minut.
Potem już tylko pozostaję wyjąć pralinki z foremek i cieszyć się ich smakiem.
Komentarze