PRALINKI CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na przyjęcia

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • MASA NA PRALINKI:
    - 200g masła
    - 1 opakowanie herbatników
    - 2-3 łyżki kakao
    - 3 łyżki cukru pudru

    DODATKOWO DO POSYPKI:
    - orzechy ziemne bez soli (drobno posiekane)
    - mak
    - pół kostki czekolady gorzkiej

Pralinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy, następnie dodajemy cukier puder i pokruszone herbatniki oraz kakao. Z masy formujemy kuleczki i obtaczamy w posypkach. Czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy niektóre pralinki. Gotowe praliny wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy