Pralinki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Idealne na prezent, małe i słodkie ucieszą każdego.

  • 60 min

Składniki:

  • czekolada gorzka (u mnie 70%)
    dojrzały banan
    2 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki cukru
    łyżka masła

Pralinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pralinki. 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Za pomocą małego pędzelka rozsmaruj dno i boki foremki czekoladą.
    Wstaw do lodówki na 15min.
    Powtórz.
  • 2. Banana zgnieść widelcem lub zmiksować blenderem.
    W garnuszku rozgrzać masło.
    Dodać banana, wiórki i cukier - mieszać.
    Odstaw masę do wystygnięcia.
    Wypełnić zimną masą zagłębienie w foremce, ale nie po samą górę i lekko dociśnij.
  • 3. Zalej nadzienie czekoladą.
  • 4. Wstaw do lodówki na godzinę.
  • 5. Delikatnie wyjmij pralinki z foremki (polecam silikonową formę).

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy