Pożywna zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ta zupa jest idealna na chłodne jesienno-zimowe wieczory,świetnie rozgrzewa i syci. Jest bardzo łatwa w wykonaniu,nie zajmuje dużo czasu.Smakuje i małym i dużym.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    4 średnie ziemniaki
    opakowanie mrożonych warzyw: brokuł,kalafior,marchew
    2-3 kostki rosołowe
    3 skrzydełka
    natka pietruszki
    1 pietruszka
    ok.1,5 l wody

Pożywna zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy skrzydełka, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa,doprawiamy kostką rosołową.Dodajemy mrożonkę.Po ugotowaniu obieramy skrzydełka z kości,całość delikatnie blendujemy. Posypujemy natką.

Porady

Dla urozmaicenia można dodać odrobinę startego sera.

Komentarze

Podobne przepisy