Pożywna zupa drwali

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Władysława Biegun

  • Łatwy

Składniki:

  • - drobna fasola: 1 szklanka
    - czosnek: 2 ząbki
    - pęczak: 1 szklanka
    - kiełbasa: 10 dekagramów
    - mięso gotowane: 50 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - curry: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - majeranek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pożywna zupa drwali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i pęczak oddzielnie zalewamy 2 litrami wody i odstawiamy
    do napęcznienia, najlepiej na noc wtedy szybciej się ugotuje
  • 2. Następnego dnia oddzielnie gotujemy fasolę i pęczak. Pęczak
    odcedzamy i dodajemy do fasoli z wodą, w której się gotowała
  • 3. Mięso kroimy w kawałki jak na gulasz, kiełbasę w kostkę i podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą. Łączymy mięso z fasolą i pęczakiem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku przyprawami i zagotowujemy.
    Zupę można oczywiście rozrzedzić rosołem, ale o wiele lepiej smakuje wtedy, gdy jest gęsta jak gulasz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować