Powidła śliwkowe z nutą cynamonu i kakao

0 (0 ocen)

Pyszne, długo smażone powidła z korzenną nutą

Składniki:

  • - 2,5 kg miękkich śliwek
    - cukier do smaku
    - 1 opakowanie ( 15g) cynamonu
    - 4 łyżki kakao
    - 1 łyżka gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory Dżemy Powidła

Powidła śliwkowe z nutą cynamonu i kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, pozbywamy pestek i wrzucamy do garnka z nieprzywierającym dnem. Zaczynamy smażenie i smażymy na wolnym ogniu dość długo. Ja smażyłam dwa dni i to podobno jest szybko. Kiedy powidła będą gęstnieć dodajemy cukru do smaku, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i dalej smażymy. Powidła są gotowe kiedy z łyżki nic nie spływa. Ponieważ nie ma tu żadnych środków konserwujących należy je zapasteryzować przez 15 min od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kakao Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować