Powidła śliwkowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Średni

W zeszłym roku wynalazłam ten przepis w mamy książkach z przepisami, jest naprawdę godny polecenia!!

  • Średni

Składniki:

  • - śliwki węgierki: 4 kilogramy
    - cukier żelujący: 1 kilogram
    - czekolada deserowa: 10 dekagramów
    - kakao ciemne: 10 dekagramów

Powidła śliwkowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyć, wypestkować i przepołowić. Smażyć na małym ogniu. Gdy powidła odpowiednio zgęstnieją dodać cukier i kakao. Mieszając, zagotować. Dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 5 min na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy