Potrójnie owocowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Biała ubić na pianę z cukrem.
Żółtka wbić do talerza, posypać proszkiem i zalać octem. Po chwili wymieszać. Dodać do białek i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać przesianą mąkę. Piec w prostokątnej blaszce o wymiarach 22x33 cm przez około 40 min w 180C.
2.Przygotować galaretki do masy i galaretkę wiśniową. Zostawić do ostudzenia.
3.Śmietankę ubić z cukrem i dodać lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać i dodać drobno pokrojone truskawki. To samo zrobić z masą brzoskwiniową.
4.Na ostudzony biszkopt wylać masę truskawkową. Na chwilę wstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać masę brzoskwiniową. Po chwili wylać galaretkę z wiśniami. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Komentarze