Potrawka z ryżu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Beata Tybuszewska.Bardzo często robię tę potrawkę, ponieważ smakuje i na ciepło, i na zimno. Podaję ją przy różnych okazjach.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż (3 woreczki): 1 sztuka
    - marchew (3-4 sztuki średniej wielkości): 3 sztuki
    - pory (średniej wielkości): 2 sztuki
    - jajka: 7 sztuk
    - filet z kurczaka: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - przyprawa Magii (do smaku wg. uznania): 1 łyżka
    - olej (wg. potrzeby do smażenia): 0.5 litra

Potrawka z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, a pora kroimy na drobne kawałki.
  • 2. Marchewkę z porem podsmażamy na oleju na patelni i dusimy na małym ogniu, aż trochę zmiękną.
  • 3. Z jajek smażymy mocno ściętą jajecznicę. Filet kroimy na drobne kawałki i smażymy na patelni.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem i maggi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy