Często robię ją na domowe imprezy,jest bardzo sycąca
10 min
Składniki:
Duża podwójna pierś z kurczaka
400 g pieczarek
2 serki topione śmietankowe lub pieczarkowe
2 duże cebule
150 ml śmietany 18%
3 łyżki posiekanego koperku
przyprawa uniwersalna
sól i pieprz
Potrawka z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki,odgotowujemy ok.3 min,podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.Cebulę obrać,drobno posiekać i zeszklić na osobnej patelni. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli,smażymy aż się zarumieni.
2.Wszystkie składniki łączymy ze sobą wkładamy do garnuszka.Dodajemy serki topione i koperek.Dusimy pod przykryciem ok.15 min co jakiś czas mieszając.Na koniec wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku.Podajemy na ciepło.
Porady
Pierś z kurczaka przed smażeniem możemy posypać przyprawą do mięsa,wtedy smak jest bardziej wyrazisty.
Komentarze