Potrawka z mintaja z warzywami

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Wystarczy ryba i trochę warzyw, by przyrządzić smakowite, lekkie i zdrowe danie na upalne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g fileta z mintaja
    2 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    por
    cytryna
    1/2 l. śmietany 30 %
    sól, pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z mintaja z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • potrawka z mintaja z warzywami 1. Rybę osusz papierowym ręcznikiem, przypraw solą i pieprzem. Pokrój na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki.
  • potrawka z mintaja z warzywami 2. Marchew, pietruszkę i seler obierz, potarkuj na tarce o grubych oczkach. Pora umyj, pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj ze sobą.
  • 3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Wykładaj kolejno: pół warstwy warzyw, kawałki ryby, przykryj drugą połową warzyw. Na całość wyłóż śmietanę zmiksowaną ze szczyptą soli. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 30 minut. Po upieczeniu zapiekankę wyłóż na talerz. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować