Potrawka z kurczaka z selerem naciowym

4.5 (180 ocen)

Szybka, prosta i smaczna, a do tego treściwa potrawka z polędwiczek kurczaka. Można podać ją z chlebem, ryżem czy makaronem...ja podałam z ziemniakami bo miałam akurat na taką kombinację ochotę:) polecam:)

Składniki:

  • 5 polędwiczek z kurczaka
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 czerwonej cebuli
    1/2 papryczki chili
    1 mały pomidor
    1 łyżka dżemu truskawkowego
    1 łyżka oleju
    sól,pieprz do smaku
    1/4 łyżeczki suszonego tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z kurczaka z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę średniej wielkości. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić mięso i smażyć aż się zetnie. W między czasie papryczkę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Seler umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Razem z papryczką dodać do garnka i smażyć około 3-4 minut. Następnie dodać cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w średnią kostkę i dodać do garnka. Po około 2 minutach doprawić do smaku solą, pieprze i tymiankiem. Na koniec dodać dżem i smażyć wszystko aż dżem się połączy ze składniami i lekko zredukuje. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować