Potrawka z kurczaka ryżu i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pory obieramy i drobno kroimy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy wszystkie warzywa i chwilę podsmażamy. Przekładamy do dużego garnka. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Przekładamy do warzyw. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i również przekładamy do warzyw i kurczaka. Kapustę pekińską kroimy i dorzucamy do reszty. Przygotowujemy sos chiński wg przepisu na opakowaniu. Zalewamy nim naszą potrawę i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna. Całość dusimy do momentu, aż wszystko zmięknie. Musimy tylko pamiętać, aby dość często mieszać, żeby potrawka się nie przypaliła.
Porady
Potrawkę możemy podać samą lub ze świeżym pieczywem.
Komentarze