Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawka na bogato ze zdrowego mięsa z królika i dużą ilością świeżych warzyw,smaczny dodatek do ryżu czy młodych ziemniaków,polecam jako danie obiadowe.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 tuszki królika
    25 dag fasolki szparagowej
    1 papryka czerwona
    3 marchewki
    1 pietruszka
    2 cebule
    1/2 pęczka natki pietruszki
    3 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chili zielonej
    mały kawałek cukinii
    3 łyżki oleju
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól do smaku
    czubrica czerwona do smaku
    mąka pszenna do zawiesiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszkę królika opłukać pod bieżącą wodą podzielić na mniejsze porcje włożyć do garnka,zalać wodą-tak aby przykryła mięso,dodać jedną marchewkę,oraz jedną cebulę,liść laurowy i ziele angielskie,osolić i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.Ugotowane mięso osączyć z wywaru obrać od kości,wywar zachować
  • 2. Resztę marchewki obrać razem z pietruszką pokroić w kostkę tak samo wydrążoną z nasion paprykę,cukinię i fasolkę szparagową.Na patelni rozgrzać olej wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę,zamieszać,zeszklić po chwili dodać resztę pokrojonych warzyw łącznie z papryczką chili i dusić pod przykryciem około 8 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Do garnka włożyć obrane mięso zalać wywarem,dodać podduszone warzywa oraz posiekaną natkę pietruszki,gotować razem około 10 minut,doprawić do smaku solą oraz czubricą ,zagęścić zawiesiną z mąki pszennej,pogotować chwilę i podawać jako dodatek do drugich dań z ryżem czy ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować