Potrawka z kapusty i parówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sposób na wykorzystanie niewykorzystanej do gołąbków białej kapusty.

  • 30 min

Składniki:

  • Niewielka biała kapusta
    2 parówki
    2 średnie marchewki
    śmietana 30% 4 łyżki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    przyprawy:
    bazylia
    majeranek
    papryka słodka
    pieprz
    vegeta
    mąka do zagęszczenia

Potrawka z kapusty i parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w paski, marchew w cienkie plastry i dusimy ok 20 min.
  • 2. Parówki kroimy w cienkie plastry i dorzucamy do kapusty.
    Przyprawiamy, dodajemy koncentrat, dolewamy ok. 4 łyżki śmietany. Dusimy jeszcze ok 10 min i zagęszczamy niewielką ilością mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy